U bevindt zich hier: HomeNieuwsNewsUitslag BK 2014

Uitslag BK 2014 Speciaal

Gepubliceerd in News
Geschreven door  09 augustus 2014
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De jongste twijg aan de surfboom, stand up paddle boarden of suppen, verdeelde zijn eerste tricolore kampioenstruien vandaag te Lakeside Paradise. Standup Paddle ontkiemde pas begin deze eeuw maar groeit stilaan tot de aller stevigste tak. De populariteit van staand op een surfplank peddelen vertaalde zich in een sterk deelnemersveld op het eerste officiële Belgisch kampioenschap ooit. 28 deelnemers waaronder 4 vrouwen schreven zich in voor de koningsdiscipline, de 8 km long distance. 8 deelnemers waarvan de helft vrouwen koos voor de korte afstand. Veel deelnemers krikken wekelijks hun SUP conditie op in één van de clubteams, en ook voor die teams werd er een aflossingswedstrijd gehouden om die titel van beste team van het land te beslissen.

Spierkracht gecombineerd met veel techniek was er nodig om als eerste de finish te halen op het parcours dat de wedstrijdleiding had uitgelegd op het meer van Lakeside Paradise. Westkust Supper Tom Ameije domineerde in het verleden verschillende wedstrijden, en wist zijn favorietenrol te bevestigen met een eerste Belgische titel op de lange afstand. Bij de start wist Tom een tactische kloof te slaan met de 2de in het eindklassement Gino Vandamme, die meerdere rondes op afstand gelijke tred kon houden, maar nooit meer de aansluiting kon vinden om te strijden voor de titel. Voor de laatste podiumplaats was het wel knokken. Gedurende de 8 rondes bleven Pascal Bleys en Gino Lampaert in elkaars hekgolf, maar op de meet haalde Pascal op zijn 14 voet SUP boaed het met een kleine voorsprong. Gino kan wel op het brons rekenen in de populaire categorie 12"6', waarbinnen alle deelnemers met dezelfde planklengte uitkomen. Bij de vrouwen was Corinne Piquer van de Outside surfclub Oostende de sterkste, ze eindigde 18de algemeen, net één plaatsje voor de 2de vrouw in het wedstrijdveld Caroline Bockhodt, gevolgd door Caroline Uytendaele die 3de vrouw werd.

Met een geleende plank op het podium

Voor wie 8km enkele rondjes te veel was er de SUP surf categorie. Voorwaarde om te finishen na 5 rondjes was geen race-sup onder de voeten, maar een betaalbaar ‘surf' sup board. Geen reden voor minder strijd, al was de voorsprong van Jacques Pelpierre te groot voor een spannende wedstrijd. Wel spannend en ook bijzonder sterk; de 2de plaats voor Anne-Sophie De Deckker die veel mannen achter haar hield en naast de overwinning bij de vrouwen ook de zilver in het algemeen klassement binnenhaalt. De 3de plaats staat Vincent Claeskens, die zijn materiaal thuis had gelaten en naar de 3de plaats supte op één van de door de organisatie voorziene boards. Boards die trouwens buiten de wedstrijdnummers door de toeschouwers ter beschikking waren om zelf hun eerste stappen op het water te zetten.

Spannende teamrace

Naast de individuele titels werd ook de eerste Belgische titel voor het beste team verdeeld. Elk team mocht aantreden met 5 Suppers, waarvan verplicht één master (35 jaar en ouder) en één vrouwelijk teamlid, die in aflossing het parcours 5 maal moesten afleggen. Uit de tactische voorbereidingen (wie laten we starten en wie het afmaken) en de luide aanmoedigingen bleek dat elke clubteam graag de titel naar de thuisclub meenam. Het Icarus Sup team uit Zeebrugge liet vice-kampioen Gino een voorsprong uitbouwen als eerste supper, maar zag in de volgende rondes nog 3 teams voorbijkomen. De kustsuppers, één van de 2 Blankenbergse teams, haalde brons, na het team van de Westkust, Team Suppie met vers Belgisch kampioen Tom Ameije. Het goud was voor het team uit de koning der badsteden, de Oostendse outsiders, die in ronde 2 de koppositie grepen en niet meer lieten ontsnappen.
Algemeen klassement BK Sup Elite (8km) - 29 deelnemers
1. Tom Ameije
2. Gino Vandamme
3. Pascal Bleys

Vrouwen klassement BK Sup Elite (8km) - 29 deelnemers
1. Corinne Piquer
2. Caroline Bockhodt
3. Caroline Uytendaele

12"6' voet klassement BK Sup Elite (8km)
1. Tom Ameije
2. Gino Vandamme
3. Gino Lampaert

Algemeen klassement BK Sup Surf (5km) - 8 deelnemers
1. Jacques Delpierre
2. Anne-Sophie De Deckker
3. Vincent Claeskens

Vrouwen klassement BK Sup Surf (5km)
1. Anne-Sophie De Deckker
2. Heidi Lannoye
3. Jill Vanrobaeys

Algemeen klassement BK Sup Team kampioenshap (5km) - 5 teams
1. Oostendse outsiders
2. Team Suppie
3. Kustsuppers
4. Icarus Sup Team
5. O'neill Beachclub


Download de volledige rangschikking

Log in om reacties te plaatsen

Who's Online

We hebben 50 gasten en geen leden online

iSUP TV

iSup Login

iSup Powered by

 

Forum Posts

  • Geen berichten om weer te geven.

iSUP TV-2

Important Links

iSup Social Icons