U bevindt zich hier: HomeTestsBoard TestsF-One Madeiro 8'3 2014

F-One Madeiro 8'3 2014 Speciaal

Gepubliceerd in Board Tests
Geschreven door  27 april 2014
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

F-One heeft voor 2014 z'n Madeiro SUP reeks grondig onderhanden genomen, de schape is aangepaste en er is een carbon Pro versie verkrijgbaar.

 

Zelf heb ik vorig jaar heel het seizoen op een Madeiro 8'3 geSUPEed, dit boardje met z'n 112L was perfect inzetbaar op onze Noordzee condities, ben beniewd hoe de nieuwe 2014 8'3 met z'n 108L en nieuwe shape aanvoelt .

 

Test condities:

 

1) Noordzee:Als je met een shortsup met weinig volume op onze Noordzee vlot wil wave suppen heb je een boardje nodig die zeker in de neus het nodige volumen heeft en een beperkte scoop heeft. De nieuwe madeiro heeft wel minder volume maar in de neus zit er nog voldoende om, mits voldoende ervaring, vlot te kunnen inpadellen en meegenomen te worden door onze kleine en minderkrachtige Noordzee golven. De wendbaarheid van het board is zeer goed en laat een agrresievere stijl toe waardorr je vlot een bottom turn en off the lip kan maken zonder dat je uw gewicht of voeten moet verplaatsen. Nose rides gaan ook vlot dankzij het volume in de neus.

 

2) Puerto Rico: Hier zijn de golven heel wat krachtiger en sneller dan onze Noordzee condities, de take-off op deze golven gaat heel vlot. Dankzij de quad vin opstelling is de boardsnelheid hoog en kan je krachtig carven in je bochten, het golfrijden is zeer vlot en ten opzichte van het 2013 model hoef je helemaal niet meer je voeten te verzetten.

 

Beoordeling:

 

Ten opzichte van de 2013 Madeiro is de nieuwe een logische evolutie, de nieuwe tail shape en het minder volume maken het board performanter zonder over de grens te gaan wat nog vlot SUPbaar is in gemiddelde Noordzee condities.

De constructie van het boardje is TOP, DOUBLE BAMBOO , een bamboo bodem en top deck maakt het geheel zeer stevig.

 

Conclusie:

 

De Madeiro 8'3 2014 is een performant wave board voor de gevorderde wave supper die opzoek is naar een board die in alle omstandigheden inzetbaar is. Een aanrader!

 

Specificaties:

Madeiro 8'3" 
Width: 30"
Volume: 108 liter
Gewicht: 7,8 Kg
 

Gerelateerde video

Log in om reacties te plaatsen

Who's Online

We hebben 210 gasten en geen leden online

iSUP TV

iSup Login

iSup Powered by

 

Forum Posts

  • Geen berichten om weer te geven.

iSUP TV-2

Important Links

iSup Social Icons